Тенис легенда призова Новак Джокович да разкрие причината да не се ваксинира


Тенис легенда призова Новак Джокович да разкрие причината да не се ваксинира
Снимка: Getty Images/Guliver

1755 0

Критиките към световния номер 1 Новак Джокович относно полученото разрешително за участие на Аустрелиън Оупън поради медицинско изключение не спират, като австралийската легенда Род Лейвър призова световния номер 1 да изясни защо е получил такова.

Сърбинът обяви във вторник, че е получил медицинско изключение да участва в Мелбърн и новината предизвика противоречиви коментари. Играчите трябва да са ваксинирани, за да участват в първия за годината турнир от Големия шлем, освен ако не получат медицинско изключение.

Стриктните мерки на Австралия за овладяване разпространението на коронавирус означаваха, че семейства трябва да са разделени, като мнозина извън страната изпитваха затруднения да се приберат по домовете си и да видят близките си.

Лейвър, 11-кратен шампион от Шлема, е спортна особа в Австралия и според него сърбинът ще търпи критики и освирквания от трибуните на „Мелбърн Парк“, ако не обясни как е получил медицинско изключение.

„Мисля, че може да стане нелицеприятно. Според мен, хората във Виктория ще си мислят „да, би било страхотно да го видя да играе на корта, но същевременно има правилен и неправилен начин“, започна той, продължавайки: „Ако има причина тогава…ние трябва да я знаем. Да, страхотен играч си и си играл на много високо ниво и печелил толкова много турнири, така че проблемът не може да е физически. Така че какъв е проблемът?“

Джокович обаче не бе допуснат в Австралия заради проблем с визата му.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички