Тежък жребий на Индиън Уелс: Григор Димитров започва с играч в топ форма, дебне го и силен балканец


Тежък жребий на Индиън Уелс: Григор Димитров започва с играч в топ форма, дебне го и силен балканец
Снимка: Getty Images

5258 0

Бе изтеглен жребият за основната схема на турнира в Индиън Уелс, част от сериите "Мастърс 1000". Така и най-добрият български тенисист Григор Димитров научи своите опоненти. Той е поставен под номер 21, кото му осигурява почивка в първи кръг.

Във втори обаче ще се изправи срещу съперник в добра форма, без значение дали това е Джейсън Къблър или Лоренцо Сонего. Вторият към момента е 60-и в света, но рекордното му класиране е №21, като е имал успехи над някои от най-добрите в тениса (вкл. над Новак Джокович). През миналата седмица игра четвъртфинал, като си го заслужи с победа над Феликс Оже-Алиасим.

Къблър пък е под номер 75 в света, но именно в последните месеци кара пика на кариерата си и бележи най-добрите си постижения и резултати. Ако Григор се справи с първото изпитание, то в третия кръг най-високо ранкирания тенисист, когото може да срещне, е Франсис Тиафо.

Американският състезател също е поставен и ще почива в първия кръг, като след това ще се изправи срещу победителя от двойката Маркос Гирон - Алекс Ковачич.

Стефанос Циципас дебне Григор Димитров на Индиън Уелс

Ако погледнем още по-оптимистично към представянето на Григор, в неговата четвъртина е и гъркът Стефанос Циципас. Той може да срещне българския състезател, ако и двамата съумеят да се класират за осминафиналите.

Не само задачата на Димитров обаче е трудна, след като Циципас има потенциален тежък двубой още не старта, където може да срещне Гаел Монфис (ако той се справи с Джордан Томпсън). Андрей Рубльов и Камерън Нори са другите най-високо поставени играчи в най-долната четвъртина от схемата.

Хасковлията ще опита отново да влезе в топ 20 на световния елит в тениса при мъжете. За целта ще му трябва силно представяне на поне един от двата Мастърс турнира. Вече втора поредна седмица Григор Димитров запази позиция в ранглистата, но Александър Лазаров направи "лъвски скок".

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички