Гладиаторски мрачен рекорд на Григор Димитров, за който се е потил 3:20 часа, бе подобрен (ВИДЕО)


Гладиаторски мрачен рекорд на Григор Димитров, за който се е потил 3:20 часа, бе подобрен (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

12287 0

През тази година най-добрият български тенисист Григор Димитров не взе участие на един от любимите си турнири - този в Акапулко, част от сериите ATP 500. Той му остава любим, въпреки че именно там записа една от най-болезнените загуби в кариерата си.

Става въпрос за поражение от Стефан Козлов през миналата година. Тогава Северномакедонецът надделява в три сета след 7:6(8), 5:7, 6:3 в отделните части. Мачът пък продължава цели 3 часа и 21 минути, с което става най-времеемкият в историята на турнира.

Подобриха рекорд на Григор Димитров в Акапулко

До този момент. Рекордът бе подобен в гладиаторската битка между Томи Пол и Тейлър Фриц, която в крайна сметка завърши при успех с 2:1 за по-ниско ранкирания Пол - 6:3, 6:7(2), 7:6(2) в отделните части. Този мач продължи 3 часа и 25 минути и официално се превърна в най-дългия в 30-годишната история на турнира.

"Няма как да съм по-щастлив. Надявам се утре тялото ми да се чувства по-добре. Целта е да подобря ранкинга си през тази година и да спечеля повече трофеи. Имам само един в тура на сингъл и на двойки. Не получаваш трофей, ако си на финал, надявам се да взема шампионската титла утре" - сподели Пол. За него предстои финал срещу Алекс де Минор, който се справи с Холгер Руне на полуфиналите.

Любопитното е, че Томи Пол имаше мачбол при собствен сервис при 5:4 във втория сет, но изпусна смач. Така Фриц се върна в сета и дори го спечели след драматичен тайбрек. Освен това Фриц дори водеше с 2:0 и с 3:1 в решаващия сет. Вижте видео от последната част между американската битка:

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички