Sofia Open е една от малкото опции пред Джокович до края на сезона


Sofia Open е една от малкото опции пред Джокович до края на сезона
Снимка: Getty Images

1716 0

Участието на Новак Джокович в US Open през 2022 година е под сериозна въпросителна, като за Ноле става все по-вероятно да пропусне последния турнир от Големия шлем за годината. До Откритото първенство на САЩ остава по-малко от месец, а на хоризонта не се очертава нито изключение за неваксинирания сърбин, нито пък промяна в американските разпоредби за ваксинация. Ако Джокович пропусне US Open, как ще изглежда остатъкът от сезона за 21-кратния шампион от Големия шлем?

Джокович пропуска US Open и два "Мастърс" турнира

При сегашната ситуация Джокович също няма да може да вземе участие в National Bank Open в Торонто, тъй като Канада също не позволява на неваксинирани лица да влизат в страната. Това означава, че сърбинът ще пропусне целия период на US Open, който включва две събития от Masters 1000 - National Bank Open и Cincinnati Open.

Купа Дейвис и Laver Cup в близките планове на Джокович

Ако 35-годишният Джокович пропусне Откритото първенство на САЩ, той няма да играе до груповата фаза на Сърбия за Купа Дейвис на 13 септември във Валенсия, Испания.

След това сърбинът ще участва в дългоочакваната Laver Cup, която ще се проведе в Лондон от 23 до 25 септември. Влизането му потвърждава, че той ще се обедини с големите си съперници Роджър Федерер, Рафаел Надал и Анди Мъри за първи път, което го прави най-очакваното събитие до края на сезона.

Sofia Open - една от малкото опции пред Джокович

Въпреки че Laver Cup е сертифицирано от ATP събитие, то не носи точки за световната ранглиста, точно както и Купа Дейвис. Джокович може да вземе участие в едно от трите събития в ранглистата на ATP веднага след Laver Cup - Sofia Open в България, Korea Open в Сеул и Tel Aviv Watergen Open. Турнирът в София се очертава като един от малкото варианти пред Джокович за игра до края на сезона.

Месец октомври започва с Откритото първенство на Япония в Токио, събитие от ATP 500, където се очаква бившият номер 1 в света да играе. Има няколко събития от ATP 250 през следващите седмици, включително тези в Италия, Белгия, Швеция и Австрия.

Джокович и Федерер може да си устроят дуел в Базел

След това Джокович може да играе на турнира Swiss Indoors в Базел, започващ на 24 октомври, където Федерер трябва да се завърне, създавайки перспектива за мач между двамата велики.

Пропускайки турнирите от Мастърс 1000 в Торонто и Синсинати и с отменения Мастърс в Шанхай, световният номер 7 трябва да се състезава на Мастърса в Париж, където той ще защитава титлата си. Той е печелил турнира шест пъти, като тазгодишното събитие е планирано да се проведе от 31 октомври до 6 ноември.

Мастърсът в Париж и Финалите на ATP

Франция няма въведени ограничения за влизане, което помогна на сърбина да вземе участие в Откритото първенство на Франция тази година.

Джокович се очаква да вземе участие и в ATP Finals в Торино, където се състезават осемте най-добри играчи за сезона. Ноле най-вероятно ще завърши на седмо място в световната ранглиста, освен ако не станем свидетели на сензационен шампион на US Open извън първата осмица - тогава има някакви шансове Джокович да бъде изместен.

Финалите на ATP ще се проведат от 13 до 20 ноември.

Още тенис новини четете в SportLive.bg!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички