Исторически момент: Роджър Федерер ще играе в един отбор с Рафаел Надал, Новак Джокович и Анди Мъри


Исторически момент: Роджър Федерер ще играе в един отбор с Рафаел Надал, Новак Джокович и Анди Мъри
Снимка: Getty Images

1147 0

Милионите фенове на тениса по света ще имат възможност да наблюдават голямата четворка от последните две десетилетия - Роджър Федерер, Рафаел Надал, Анди Мъри и Новак Джокович, заедно в един отбор в състава на "Европа" за турнира "Laver Cup", който тази година ще се проведе в Лондон в периода 23-25 септември.

По този начин звездният тим, воден от легендарния Бьорн Борг, ще разполага в състава си с носителите на общо 66 титли от Големия шлем!

"Много съм развълнуван, че ще бъда част от отбора на Европа за Лейвър Къп през септември. Това е единственият турнир, в който можеш да си съотборник с тенисисти, които обичайно са ти съперници. Да се присъединя към Рафа, Роджър и Анди, трима от най-големите ми опоненти, ще е наистина уникален момент в историята на нашия спорт", сподели Джокович, който наскоро спечели четвърта поредна титла от Уимбълдън.

"Дори не съм си представял, че мога да разполагам с тези четири икони на нашия спорт в един отбор", възкликна Борг. "Знам, че и те, също като мен, оценяват значението на този момент и ще бъдат готови за него. Всяка година нашата цел е да спечелим. Мисля, че имаме добри шансове", допълни той.

Laver Cup противопоставя най-добрите тенисисти от Европа срещу техните колеги от останалия свят, като в продължение на 3 дни се играят по 3 мача на сингъл и 1 на двойки. Европа спечели и четирите досегашни издания на турнира, а сигурни участници за отбора на Света, воден от Джон Макенроу, са канадецът Феликс Оже-Алиасим, американецът Тейлър Фриц и аржентинецът Диего Шварцман.

*Още новини за тенис четете в SPORTLIVE.BG!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички