Хиляди се подписаха за допускането на Джокович на US Open без ваксина


Хиляди се подписаха за допускането на Джокович на US Open без ваксина
Снимка: Getty Images

1053 0

Онлайн петиция събра близо 12 000 подписа в подкрепа на това бившия номер 1 в тениса Новак Джокович да бъде допуснат до участие на Откритото първенство на САЩ. Както е известно, Ноле не изпълнява условието на организаторите на турнира за ваксина срещу Ковид-19.

Тъй като Джокович няма намерение да промени решението си, от US Open едва ли ще го допуснат до участие. Хиляди души обаче се обявиха в подкрепа на Ноле, като се подписаха в петиция, с която се призовава американската тенис асоциация да допусне сърбина.

За да бъде допуснат Джокович, сърбинът трябва да получи разрешение от американските власти, тъй като в момента на територията на САЩ има изискване всеки, който влиза в страната да е напълно ваксиниран срещу коронавирус. 

Припомняме, че Джокович не бе допуснат до участие и на Откритото първенство на Австралия в началото на годината, където сърбинът е рекордьор по титли. След това Ноле участва на Ролан Гарос и Уимбълдън, като на втория турнир спечели и титлата.

US Open започва на 29 август. Джокович е печелил общо три пъти в Ню Йорк, като за последно стори това през 2018 година. През миналата година Ноле загуби на финала от Даниил Медведев. Джокович обаче е категоричен, че "няма да е краят на света, ако не играя на US Open".

Джокович ще пропусне и друг много голям тенис турнир заради липса на ваксина.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички