Джокович: Не ме интересува политиката, ако ме пуснат, ще играя


Джокович: Не ме интересува политиката, ако ме пуснат, ще играя
Снимка: Getty Images

1008 0

Един от най-великите в историята на тениса и настоящ шампион на Уимбълдън - Новак Джокович, сподели мнението си относно рестрикциите, които получава, поради отказа си да се ваксинира. След като не бе допуснат на Откритото първенство в Австралия пред януари, опасност случката да се повтори има и в САЩ.

"Няма да отида в Америка, ако не ми позволят. Сагата в Австралия за мен не беше никак приятна. Хората все още мислят, че съм се промъкнал скришно в Австралия, за да вляза без документи или разрешение, но това не е вярно", заяви сърбинът пред "Ройтерс".

"Това беше доказано в съдебното дело, така че никога не бих отишъл в страна, до която нямам право да пътувам. С удоволствие бих се върнал в Австралия, обичам страната и там съм постигал най-добрите си резултати от Големия шлем. 

Надявам се, че ще мога да бъда там през януари, както искам да съм и в Ню Йорк. Искам да бъда в Америка и навсякъде, където има възможност да играя. Аз съм професионалист и не се занимавам с политика или подобни неща, защото не ме интересуват.

Имам своя позиция и съм привърженик на свободата да избираш кое е най-добро за теб. Уважавам всичко и всички и очаквам хората най-малкото да уважат моя избор. Ако ми разрешат, ще съм там. Ако не ми, няма, това няма да е краят на света", допълни още той.

Междувременно много хора се подписаха за допускането на Ноле на US Open, ето колко 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички