След обрат срещу шестите в схемата: Григор Димитров и Себастиан Корда са на 1/4-финал в Австралия


След обрат срещу шестите в схемата: Григор Димитров и Себастиан Корда са на 1/4-финал в Австралия
Снимка: Getty Images

14117 0

Най-добрият български тенисист - Григор Димитров, и партньорът му на двойки - Себастиан Корда, се класираха за 1/4-финалите на турнира в Бризбън, Австралия!

Хасковлията и американецът осъществиха обрат и се наложиха с 2:1 сета (4:6, 6:3, 10:3) над фаворитите в сблъсъка и шести поставени в схемата - Хари Хелиоваара (Финландия)/Джон Пиърс (Австралия). Двубоят продължи 1 час и 22 минути.

Обрат за място на 1/4-финалите

Мачът започна лошо за Гришо, чийто сервис бе пробит, а впоследствие брейкът бе затвърден за 2:0. Постепенно Димитров и Корда стабилизираха представянето си, но така и не успяха да върнат пробива и загубиха първия сет с 4:6.

Във втората част българинът и американецът осъществиха брейк в четвъртия гейм и след това го затвърдиха за солиден аванс от 4:1. При 5:3 двамата пропуснаха сетбол, но в деветия гейм не сгрешиха и изравниха сетовете при 6:3.

Гришо е на 1/4-финал в Австралия

В последния трети, в който се играе 'супертайбрек' до 10 точки, зрителите станаха свидетели на цели осем минипробива, като шест от тях бяха на сметката на Григор и Себастиан за крайното 10:3 в тяхна полза.

Какво предстои?

На 1/4-финалите в Бризбън Димитров и Корда ще премерят сили с вторите в схемата - Лойд Гласпул (Великобритания)/Жан-Жулиен Рожер (Нидерландия).

Иначе, след като надви Анди Мъри, Гришо ще играе и на сингъл, изправяйки се срещу тенисист, срещу когото не е губил и сет! Предстои да се уточнят точните дати и часове на двете срещи...

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички