Ясен е следващият в Бризбейн: Григор Димитров среща играч, срещу когото не е губил и сет


Ясен е следващият в Бризбейн: Григор Димитров среща играч, срещу когото не е губил и сет
Снимка: Getty Images

10371 0

Ясен е съперникът на Григор Димитров за 1/8-финалите в първия му турнир от новия сезон - надпреварата в Бризбейн, част от сериите ATP 250. Поставеният под номер 2 в основната схема българин ще се изправи срещу Даниел Алтмайер от Германия.

25-годишният тенисист, намиращ се под номер 56 в световната ранглиста, отстрани на старта представителя на домакините Ли Ту. Австралиецът е под номер 225 в света и мина през квалификации, за да влезе в основната схема. Въпреки това остави отлични впечатления с играта си и затрудни сериозно Алтмайер.

Все пак германецът надделя с 2:0 сета след два тайбрека за малко над 2 часа игра. Впечатляващо е, че в целия сблъсък нямаше нито един пробив. Само в един гейм от мача изобщо се стигна до подобен шанс. Това бе факт в петия гейм на първия сет, когато Алтмайер стигаше до предимство на два пъти, но опонентът се справяше.

Още: Гришо: Почувствах малко ръжда в началото, срещу Анди никога не е лесно

Мачовете между Григор Димитров и Даниел Алтмайер до момента

Даниел Алтмайер аплодира публиката на корта

Това ще бъде трети сблъсък между Григор Димитров и Даниел Алтмайер. През 2021 година се срещат за първи път, когато Гришо надделява с 6:4, 6:2 на турнира в Индиън Уелс (Мастърс 1000). През миналата година пък те мерят сили и на Ролан Гарос, когато българинът побеждава с 3:0 сета (6:4, 6:3, 6:1). Така Алтмайер все още търси първи спечелен сет срещу първата ни ракета.

Както е известно, в турнира се завръща след едногодишно отсъствие от кортовете и легендата Рафаел Надал. Вижте какво показва жребият за турнира - как още преди финала Григор Димитров може да се изправи срещу Рафаел Надал?

Още: Григор Димитров обърна Анди Мъри и започна сезон 2024 с волева победа

Анди Мъри: Григор ме победи леко на US Open, имаше брилянтен сезон

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички