Надал се завърна ударно година по-късно: Рафа се доближи до мач срещу Григор Димитров


Надал се завърна ударно година по-късно: Рафа се доближи до мач срещу Григор Димитров
Снимка: Getty Images

1591 0

Един от най-легендарните тенисисти в историята Рафаел Надал се завърна на корта. Испанецът победи с 2:0 сета Доминик Тийм на старта на турнира в Бризбейн, част от сериите ATP 250. 37-годишният състезател надделя със 7:5, 6:1 в отделните части за час и половина игра.

Рафаел Надал на кортовете в Бризбейн

Това бе първи мач за него от близо една година. За последно Матадора игра на 18 януари 2023 година, когато загуби на Откритото първенство на Австралия във втория кръг - от Макензи Макдоналд с 0:3 сета. Поради отсъствието си от кортовете Надал вече заема 672-рата позиция в света.

Още: Финал или по-рано в Бризбейн: Как и кога Григор Димитров и Рафаел Надал могат да се сблъскат?

В следващия кръг испанецът ще се изправи срещу победителя от двойката Аслан Карацев - Джейсън Кублер. Любопитното е, че Надал може да се изправи срещу най-добрия български тенисист Григор Димитров на полуфиналите в турнира. За целта двамата трябва да спечелят по още два мача.

Тийм е 98-и в света и трябваше да мине през квалификации, за да попадне в основната схема. В първия сет двамата си дадоха здрава битка, като само в два случая в първите 11 гейма посрещащият записваше повече от една точка.

Все пак до тайбрек не се стигна, след като Надал натисна в 12-ия гейм. Тогава Матадора стигна до четири точки за пробив, но все пак го реализира. А това сякаш тотално пречупи духом австрийския му опонент.

Рафаел Надал отиграва трудна топка

Втората част бе доста по-различна и приключи за малко над половин час игра. В нея Надал даде само един гейм на съперника си, като реализира два пробива и бе непоколебим, когато сервираше.

Двамата се отличиха с по три аса в двубоя, но Тийм записа и три двойни грешки (срещу една за Надал). Процентът вкаран първи сервис за австриеца бе по-висок - 65 срещу 63, но спечелените точки за Надал при вкаран първи сервис бяха осезаемо повече (88% срещу 68%).

Те си размениха по 10 уинъра, а показателите им бяха близки и при непредизвиканите грешки - четири срещу три за загубилия.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички