След кошмарен първи сет: Виктория Томова е аут от Ролан Гарос


След кошмарен първи сет: Виктория Томова е аут от Ролан Гарос
Снимка: Getty Images

1418 0

Първата ракета на България при жените - Виктория Томова, загуби мача си от 1 кръг на Ролан Гарос срещу световната №9 - Даниел Колинс (САЩ). 27-годишната българка отстъпи с 0:2 сета - 0:6, 4:6 за 1 час и 13 минути игра на червения корт в Париж. 

За Томова, която е под №140 в ранглистата на ATP, това бе първо участие в основната схема на този турнир от Големия шлем. Тя бе много нервна в първия сет, допусна три пробива и инкасира т.нар. "геврек" - 0:6 за 25 минути. 

Във втората част нашето момиче стартира великолепно и на свой ред проби сервиса на Колинс, а след това затвърди за 2:0. В третия гейм американката спаси два брейк-бола, а след това самата тя регистрира пробив за 2:2. Виктория Томова отговори подобаващо с два поредни гейма на сметката и отново дръпна с 4:2...

За съжаление, следващите 4 гейма във втория сет отидоха на сметката на 28-годишната финалистка от Australian Open 2022 и тя затвори мача при 6:4!

Нашето момиче записа по-висок процент на първи сервис в хода на целия двубой (66:54), но пък бе по-малко ефективна на него, отколкото Колинс (49:60).

Още новини за тенис четете в SPORTLIVE.BG!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички