Тинейджърка изхвърли шампионката на Ролан Гарос още на старта


Тинейджърка изхвърли шампионката на Ролан Гарос още на старта
Снимка: Getty Images

1194 0

Шампионката от миналата година Барбора Крейчикова отпадна още след първия си мач на Ролан Гарос. Чехкинята допусна обрат срещу тинейджърката Диан Пари с 6-1, 2-6, 3-6.

19-годишната французойка, която е бивша №1 при девойките, изглеждаше обречена в началото на втория сет. Та изоставаше с 0:2 гейма, след като вече бе загубила и първия сет. Пари обаче влезе в серия от шест поредни гейма, за да изравни резултата.

Крейчикова, която през 2021 година взе титлите и на сингъл, и на двойки на "Ролан Гарос", започна по-добре третия сет, в който отново поведе с 2-0 гейма. Пари, №97 в ранглистата на УТА, обаче отказа да се предаде и бързо изравни за 2-2.

Ключовият момент в срещата дойде при 4-3 и 40:30 в полза на Пари. Тогава на свой сервис Крейчикова стигна до топка от воле при мрежата, но я изпрати много далеч в аут и Пари поведе с 5-3.

Последният шанс пред чехкинята, която е втора в ранглистата, се откри в деветия гейм, в който тя поведе с 30:0, но четири поредни точки донесоха първата победа на Пари над тенисистка от топ 10 в нейната кариера.

Още тенис новини четете в SportLive.bg!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички