Григор Димитров научи съперника си във втория кръг на Ролан Гарос


Григор Димитров научи съперника си във втория кръг на Ролан Гарос
Снимка: Getty Images

2527 0

Хърватинът Борна Чорич ще бъде съперник на Григор Димитров във втория кръг на Ролан Гарос, след като победи Карлос Табернер от Испания с 3-6, 6-2, 6-3, 6-1 в откриващия си мач от надпреварата. По-рано днес Григор записа бърза победа над американеца Маркос Гирон с 6-1, 6-1, 6-1.

Това ще бъде първи мач между Димитров и 25-годишния Чорич, който достигна 12-то място в световната ранглиста през 2018-та година, но заради контузии се срина в ранкинга и в момента е номер 275.

Днешният успех бе едва втори за хърватина от началото на годината, а през 2021 той изигра само девет мача, а участието му в Откритото първенство на Франция е първо в Големия шлем за него от Аустрелиън Оупън 2021.

Двубоят между Димитров и Чорич ще се играе в сряда, а победителят ще срещне 15-ия поставен Диего Шварцман от Аржентина или испанеца Хауме Мунар в третия кръг. Днес Шварцман и Мунар записаха четирисетови победи съответно над Андрей Кузнецов и Даниел Алтмайер.

Още тенис новини четете в SportLive.bg!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички