След епична драма: Димитър Кузманов обърна французин за финал в Индия


След епична драма: Димитър Кузманов обърна французин за финал в Индия
Снимка: Getty Images/Gulliver

1516 0

Втората ракета на България Димитър Кузманов (№208 в света) се класира по изключително драматичен начин на финал в турнира от сериите "Чалънджър" в Индия!

Мико успя да отрази мачбол и след това осъществи пълен обрат срещу Енцо Куако (№155) от Франция - 4:6, 7:5, 6:3, в мач, който продължи 2 часа и 45 минути.

В първия сет двамата тенисисти си размениха общо седем пробива, като четири от тях бяха за французина и той успя да поведе с 1:0. 

При резултат 3:3 в геймовете във втория сет Кузманов отново бе пробит, а впоследствие Куако получи шанса да спечели мача при 5:4 в своя полза. Точно тогава българинът показа страхотно хладнокръвие и успя да отрази мачбола и да вземе подаването си. 

Последва страхотен отговор - при 5:5 родният тенисист осъществи пробив на нула, който нанесе тежък удар по психиката на Енцо. Митко затвърди стореното за 6:5, а след това успя да измъкне сета с още един пробив.

28-годишният Кузманов поведе с 4:1 в заключителния трети сет, а до неговия край двамата тенисисти си размениха по още един пробив. При 5:3 Мико сервира за мача и успя да реализира първия си мачбол!

В неделя, 20 февруари, около 10:30 ч. българско време Димитър Кузманов ще излезе за финал срещу световния №135 Александър Вукич от Австралия. До този момент той има една титла от "Чалънджър" (Барселона, октомври 2021 г.) и един загубен финал (Хърватия, март 2021 г.).

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички