Новак Джокович е готов да жертва Ролан Гарос и Уимбълдън


Новак Джокович е готов да жертва Ролан Гарос и Уимбълдън
Снимка: Getty Images

2080 0

Сръбската тенис звезда Новак Джокович сподели, че е готов да пропусна най-големите турнири, вместо да бъде принуден да се ваксинира срещу коронавирус. Пред BBC той заяви, че не е антиваксър, но подкрепя личния избор на всеки.

Световният номер 1 беше запитан дали би жертвал участието си в турнири като Ролан Гарос и Уимбълдън. Сърбинът отговори, че това е цената, която той е готов да плати. 20-кратният шампион в турнирите от Големия шлем предизвика голям обществен отзвук, след като беше депортиран от Австралия и не успя да вземе участие в Откритото първенство.

Джокович се надява ваксинационните изисквания за определени турнири да се променят. Той добави, че не би бил съгласен с граждански протести на база антиваксърство.

„Бях много тъжен и разочарован от начина, по който приключи всичко за мен в Австралия. Не беше лесно. Причината, поради която бях депортиран от Австралия, беше, защото имиграционният министър използва своите правомощия да канселира визата ми на база възприятие му, че мога да предизвикам някакви антиваксърски сентименти в страната или в града, с които аз съм категоричен несъгласен“, каза още световният номер 1.

 

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички