Разпити през 30 минути и кръжащи хеликоптери: Аustralian Open 2022 през погледа на Новак Джокович


Разпити през 30 минути и кръжащи хеликоптери: Аustralian Open 2022 през погледа на Новак Джокович
Снимка: Getty Images

1821 0

Световният №1 в мъжкия тенис Новак Джокович призна, че "погледите" на колегите му преди началото на Australian Open 2022, когато той се бореше да избегне депортация от страната, са го "наранили много" и се върна месец назад във времето, за да разкаже за преживяното в Мелбърн:

*Припомняме, че сърбинът първоначално получи отказ да влезе в Австралия, след като Граничните власти поставиха под въпрос причините му за медицинско изключение, което можеше да му позволи да участва в турнира, независимо че не е ваксиниран. Въпреки това, след като бе поставен в карантинен хотел, решението за анулиране на визата му бе премахнато от съдия и той получи разрешение дори да тренира и да се подготви за АО. Впоследствие обаче, визата му бе анулирана за втори път заради опасения от това, че присъствието му в страната би предизвикало анти-ваксърски настроения и той бе депортиран ден преди старта на първия за годината турнир от Големия шлем.

"Бях свободен за четири дни и тренирах, но не бяха обикновените тренировъчни дни, които имам преди турнири от Големия шлем. Над мен кръжаха хеликоптери на всяка една тренировка, която имах на "Род Лейвър Арена", имаше навсякъде камери", заяви Джокович в интервю пред "BBС" и добави:

"В добавка, моите колеги, това наистина ме нарани много... Почувствах тази енергия и тези погледи от колегите ми и хората, които бяха около мен и очевидно разбирам, че те са имали възприятие, базирано на това, което виждаха в информациите на медиите. Но аз нямах възможност и не ходих на срещи с журналистите заради това, което вече бях казал относно уважаването на съдебния процес и Australian Open. Но по онова време, наистина исках да говоря с всички и да дам своето обяснение".

Когато пристигна в страната, Джокович прекара първата си вечер на летището в Мелбърн, където бе разпитан от Граничните власти на Австралия. След това бе отведен в имиграционен хотел, където са държани бежанци. "Определено не беше приятно, но не искам да седя тук и да се оплаквам за условията в имиграционния център, защото бях в него седем дни. Чувствах се безсилен. Когато пристигнах тук, не ми беше позволено да използвам телефона си за три-четири часа. Беше по средата на нощта, от 01:00 до 09:00".

"Изобщо не спах, защото ме разпитваха на всеки 30 минути. Имах много, много интервюта, които започваха и след това бяха спирани, след това паузирани. Продължи цялата нощ. Визата бе възстановена, след това отменена, отново възстановена и пак отменена", припомни си Ноле.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички