След безкрайно много грешки - Григор Димитров каза "чао" на Делрей Бийч, Флорида


След безкрайно много грешки - Григор Димитров каза "чао" на Делрей Бийч, Флорида
Снимка: Getty Images

2500 0

Първата ракета на българския тенис Григор Димитров загуби с 2:0 сета (4:6, 4:6) четвъртфиналната си среща от турнира в Делрей Бийч, Флорида срещу австралиеца Джон Милман (№91 в света).

Мачът, който продължи един час и 35 минути, бе трети помежду им на ниво ATP, като и в двата случая до този момент Гришо излизаше краен победител (2018 и 2019 година).

В първия сет играта вървеше равностойно до 4:4, когато на свое подаване Григор направи непредизвикана грешка от бекхенд, която успя да спаси със сервис, но следващата, този път от форхенд, не успя с двойна грешка на сервиса и позволи пробив на съперника, който безпогрешно си взе подаването на нула, а с това и сета.

Вторият също започна с непредизвикани грешки, но Григор успя да се вземе в ръце с много добри сервиси и още във втория гейм да направи пробив. С взимането на собственото си подаване успя да поведе с 3:0, но Милман се върна в играта с 3:1 , а Григор пропусна да защити точка за нов пробив и резултатът стана 3:2.

След поредица от неточности Димитров допусна изравняване и повтаряне на сценария от първия сет след 4:4, когато нови непредизвикани грешки от форхенд дадоха възможност за пробив на Милман и в крайна сметка окончателна победа. Българинът завърши мача с едва 54% вкаран първи сервис и 64% спечелени точки на него!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички