След 4 години: ATP турнирите се завръщат в Китай, Григор Димитров една от 3-те големи звезди


След 4 години: ATP турнирите се завръщат в Китай, Григор Димитров една от 3-те големи звезди
Снимка: GettyImages

1671 0

Завръщат се турнирите в Китай (и като цяло в Източна Азия) след 4-годишно прекъсване. Те бяха преустановени заради пандемията от коронавирус, но ще бъдат подновени през тази година. А най-добрият български тенисист Григор Димитров е една от 3-те големи звезди на първия от тях.

Надпреварата в Чънду е част от сериите ATP 250, като ще се състои в периода 20-26 септември. Хасковлията ще участва в този турнир за втори път в кариерата си. През 2019 година той се справя с Даниел Еванс на старта, а впоследствие отпада на четвъртфиналите от Александър Бублик.

Очаква се Григор Димитров да бъде трети поставен в основната схема и един от тримата представители на топ 20 на турнира. Другите двама, по-високо ранкирани от него, са Лоренцо Музети (номер 18 в света) и Александър Зверев (номер 12 в света).

Българинът ще стартира от втори кръг, ако бъде трети поставен в схемата. В състезанието ще участват още имена като Александър Бублик (номер 27 в света), Даниел Еванс (номер 28 в света), Роберто Баутиста Агут (номер 41 в света) и Миомир Кецманович (номер 45 в света).

Гришо може да потърси и своеобразен реванш срещу Александър Зверев, от когото загуби неотдавна. След тогавашната среща Зверев назова и причината за успеха над Димитров.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

В мач с 6 гола: Да вкараш с ЦСКА срещу Атлетико Мадрид на 34 години (ВИДЕО)

Най-възрастният голмайстор в историята на ЦСКА е Тодор Янчев, който на 37 години, 4 месеца и 10 дни се разписва...

Реклама
Най-четени новини

виж всички