Неубедителна игра и лош сервис провалиха Григор Димитров срещу Александър Зверев в Синсинати


Неубедителна игра и лош сервис провалиха Григор Димитров срещу Александър Зверев в Синсинати
Снимка: Getty Images

6410 0

Първата ракета на България Григор Димитров приключи рано-рано участието си на Мастърса в Синсинати. Александър Зверев победи с 6:2, 6:2, като играта на българина бе далеч от убедителна.

Двубоят между двамата продължи само час и 13 минути. Срещата бе съпътствана и от силен вятър, който имаше ключова роля в някои отигравания. Григор обаче се представи много лошо при сервисите си, като направи цели 8 двойни грешки, а успеваемостта при първи сервис бе едва 49%.

Зверев, който също е бивш носител на титлата от турнира в щата Охайо, направи 8 аса, срещу нито един в полза на Григор Димитров. Българският тенисист допусна 16 непредизвикани грешки и пласира само 13 печеливши удара в срещата, продължила 73 минути.

Това е пето поражение за Димитров в общо шест срещи с Александър Зверев. Във втория кръг германецът ще играе срещу Йошихито Нишиока (Япония), отстранил Грегоар Барер (Франция) след 6:4, 7:5.

Първи сет

1:0 - Григор тръгна уверено и записа първите две точки, но и двойна грешка на българина помогна да се стигна до равни 30. При последвалото разиграване, въпреки вятъра, взе точка и със смаш затвори първия гейм.

1:1 - Димитров успя да отбележи за 30:15 с хубав удар от мрежата, но добрият бекхенд помогна на Зверев, който без напрежение взе и своето подаване.

1:2 (пробив) - Вятърът продължи да пречи на по-дългите разигравания, като променяше траекторията на топката. А двойна грешка на българина при равни 30 осигури шанс за пробив за Зверев. На втори сервис тенисистът ни бе убедителен и германецът веднага проби след топка в мрежата.

1:3 - Зверев спечели първите две точки, но и той сгреши, за да се стигне до равни 30. Григор тръгна рано към мрежата, което леко обърка съперника му. След това обаче топка в аут помогна на Саша да затвърди пробива.

2:3 - Трета двойна грешка за Гришо от началото на двубоя беляза старта на петия гейм. Стигна се и до шанс за нов пробив, но със силен форхенд изравни - 40:40. Топка в мрежата от Зверев осигури предимство на българина, но с изумителен ретур точно на линията отново се стигна до равенство. И все пак с добри сервиси стигна до успеха в гейма.

2:4 - Първата точка бе за Димитров, а след това последва и по-дълго разиграване, което обаче бе спечелено от световния номер 16. Въпреки че успя да вземе две точки от ретур, спечели и разиграване, затворено със смаш, то Григор не стигна дори и до възможност за връщане на пробива.

2:5 (пробив) - Отново двойна грешка на българина, която го "спъва" в гейма. Със страхотен форхенд затрудни Зверев, който обаче се справи и след това с преминаващ удар от бекхенд направи резултата 15:30 в своя полза. Стигна се до равни 30, но немският представител стигна до шанс за нов пробив, който осъществи след топка в аут.

2:6 - С добър сервис, който му помогна и ас по диагонала Зверев спечели първия сет.

Втори сет

1:0 - Григор взе сравнително лесно гейма си, като даде само точка на Зверев.

1:1 - При подаването на немския тенисист се стигна до равни 30, но отново бе по-съобразителен и не допусна Григор да стигне до нещо повече.

1:2 (пробив) - Григор продължи да разчита на излизания на мрежата, но стигна до седмата си двойна грешка в двубоя. Така Зверев си осигури две точки за пробив, като първият бе спасен, но вторият - не, след удар в мрежата.

1:3 - Геймът, в който Григор бе най-близо до пробив, но изпусна две поредни възможности. Зверев за пореден път обаче се измъкна, като му помогна и сервиса, за да затвърди пробива си.

1:4 (пробив) - Българинът така и не успя да намери играта си, като стигна до осма! двойна грешка в двубоя.  При следващата възможност за пробив българинът прати един форхенд в аут и допусна втори пробив в сета.

1:5 - Без никакви затруднения Зверев успя да вземе подаването си.

2:5 - Григор успя да стигне до втори гейм в своя полза

2:6 - Зверев затвърди убедителната си игра и след малко над час игра затвори мача.

Преди двубоя


Хасковлията е играл срещу Зверев 5 пъти в кариерата си, като е постигнал само една победа Тя е преди 9 години - през 2014 година в Базел. За последно двамата мериха сили на "Ролан Гарос", където победата бе за германеца със 6:1, 6:4, 6:3.  Победителят от двойката днес ще се изправи срещу японеца Йохишито Нишиока.

За последно 32-годишният Димитров достигна до 1/2-финалите във Вашингтон, но отстъпи на Дан Еванс с 0-2 сета (3:6, 6:7 (4)), като този двубой се състоя на 6-и август. 

Последната среща на 26-годишния Зверев пък бе на 9-и август - тежка загуба с 0-2 сета (1:6, 2:6) от Алехандро Давидович Фокина на 1/16-финалите в Торонто.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички