Александър Зверев похвали Григор Димитров, но назова и причината за успеха над българина


Александър Зверев похвали Григор Димитров, но назова и причината за успеха над българина
Снимка: Getty Images

3564 0

Във вчерашния ден (15 август) Александър Зверев се наложи с 2:0 сета (6:2, 6:2) над родния състезател Григор Димитров в турнира в Синсинати на американска земя. След края на сблъсъка германският тенисист похвали хасковлията и посочи как точно е стигнал до победата в дуела помежду им.

"Мисля, че малко по-добре се нагодих към условията за игра и може би бях малко по-търпелив. Но срещу Григор, особено в първите кръгове, винаги е много трудно. Той удря топката много силно. Агресивен е. Трябва да си нащрек. Така направих аз - от началото до края. Затова съм доволен", каза Зверев.

"От една страна е търпението, но играчите имат проблеми със сервиса, когато е ветровито. Изисква се концентрация, а Григор сервира с над 220 км/ч. Има геймове, които той ще вземе и нямаш шанс. Беше важно да бъда търпелив и да изчаквам възможностите си", добави още германецът.

Това бе шести мач между двамата тенисисти и пета победа за Зверев, който в следващия кръг от надпреварата в щата Охайо ще срещне японския представител Йохишито Нишиока.

ВИЖТЕ ОЩЕ: Какво се случи при последната среща между Зверев и Димитров?

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички