"Някои неща са по-големи от тениса": Григор Димитров за "нещата от живота" (ВИДЕО)


"Някои неща са по-големи от тениса": Григор Димитров за "нещата от живота" (ВИДЕО)
Снимка: Instagram

4266 0

Най-добрият български тенисист Григор Димитров даде интересно интервю пред социалните канали на надпреварата в Синсинати, в която ще започне участие. Там първият му опонент е изключително сериозен в лицето на германеца Александър Зверев.

Все пак Гришо даде по-различен тип интервю, в което водеща тема не бе тенисът. Хасковлията сподели вдъхновяващи думи, като напомни и какъв съвет е получил преди години от своята майка. Тя го е посъветвала преди всичко да бъде човек.

"Знаете, някой неща са извън нашия обхват, не можем да ги контролираме. В крайна сметка можеш да бъдеш себе си. Мисля, че това е едно от изкуствата на живота, които бихме могли да научим малко повече - наистина да бъдем себе си.

Григор Димитров и думите от майка му, които винаги ще помни

Всички питат дали съжаляваме за нещо, или дали бихме направили нещо по различен начин. Но когато погледна назад, отговорът е: "Не, категорично не". Всичко изживяно ме е оформило не само като играч, но и като човек. Така че за мен - да, титлите са страхотни, ранкингът също, но има нещо, което майка ми ми каза веднъж. "Преди да станеш голям шампион, искам да станеш голям човек". Тези думи останаха в мен" - сподели Димитров.

За финал Григор сподели най-важното - че се чувства много щастлив с всичките си спомени до момента. Самото видео, качено от хората, отговарящи за каналите в социалните мрежи на турнира в Синсинати, бе озаглавено: "Някои неща са по-големи от тениса".

"Кой знае, може би щях да направя някои неща по различен начин. Никой не знае какво е можело да се случи. Знаете ли, аз съм много щастлив с това, което съм изживял до момента" - завърши българинът.

Неговият старт в надпреварата бе отложен заради дъжд. Вижте къде да гледаме Григор Димитров - Александър Зверев по ТВ.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички