Сагата няма край - делото на Новак Джокович бе отложено за по-късен час


Сагата няма край - делото на Новак Джокович бе отложено за по-късен час
Снимка: Getty Images

1039 0

Австралийски съдия се съгласи да отложи евентуалната депортация на световния номер 1 в тениса при мъжете Новак Джокович за по-късно през деня, като съдебният му процес продължава в Мелбърн.

Първоначално делото за отказаната виза на Ноле трябваше да започне в 10:00 часа местно време (01:00 сутринта българско), но бе отложена за 15:15 местно (6:15 българско).

Минути преди да изтече предишна заповед на съда, сърбинът спечели нова временна отсрочка от съдия Антъни Кели, този път до 20:00 часа местно време (11:00 часа българско) в понеделник.

Адвокати на правителството по-рано индикираха, че биха искали да отложат заповедта за депортация, пред която е изправен 34-годишния Джокович, който се опитва да остане в страната.

Джокера кацна в Австралия миналата сряда, надявайки се да защитава титлата си от Australian Open и да постигне безпрецедентна 21-а корона от Големия шлем.

Вместо да бъде приветстван като шампион, той бе разпитан на летището през нощта, преди визата му да бъде анулирана и да бъде трансфериран в хотел за бежанци в Мелбърн, чакайки евентуална депортация. Според властите, неваксинираната тенис звезда не е предоставила адекватно доказателство за медицинско изключение. Делото се завръща в съда по-късно днес (около 11:00 ч. наше време)!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички