Канада разпиля Испания на финала за ATP Cup и стъпи на световния връх в тениса


Канада разпиля Испания на финала за ATP Cup и стъпи на световния връх в тениса
Снимка: Getty Images

2052 0

Отборът на Канада спечели отборната надпревара ATP Cup, след като победи Испания с 2:0 във финала на турнира в Сидни. Денис Шаповалов и Феликс Оже-Алиасим отново показаха, че се намират в отлична форма, за да запишат победи на сингъл съответно над Пабло Кареньо Буста и Роберто Баутиста Агут и да обезсмислят мача на двойки.

Канада започна надпреварата по разочароващ начин, след като загуби първите си четири мача, но след въртележка в групата и подобряване на резултатите, тимът се класира за полуфиналите, където вчера отстрани миналогодишните шампиони Русия с 2:1.

Във финала днес Шаповалов бе почти безгрешен при победата си над Кареньо Буста с 6:4, 6:3 за час и 38 минути игра. Испанецът не бе загубил сет в досегашните си четири мача на сингъл тази седмица, но нямаше отговор на солидната и агресивна игра на Шаповалов.

В сблъсъка на първите ракети на двата отбора Оже-Алиасим надви Баутиста Агут, който също бе с баланс 4:0 до момента, със 7:6(3), 6:3.

"Емоциите са невероятни. Няма по-добро усещане от победата. Оставихме всичко на корта. Бяхме в тежка ситуация, загубихме първите си четири мача, но не спряхме да вярваме. Мисля, че това е много важно. Вярваме си безрезервно", коментира Оже-Алиасим след успеха.

По този начин Канада спечели третото издание на ATP Cup, а Испания губи втори финал след поражението си от Сърбия през 2020!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички