Сабаленка след големия триумф на Australian Open: Надявам се догодина да защитя титлата си


Сабаленка след големия триумф на Australian Open: Надявам се догодина да защитя титлата си
Снимка: Getty Images

1125 0

Арина Сабаленка е новата шампионка на Australian Open. 24-годишната тенисистка от Беларус победи Елена Рибакина на финала на първия турнир по тенис от Големия шлем за тази година. Шампионката обяви, че се надява догодина отново да играе в Мелбърн и да опита да защити титлата си. Тя спечели първия си трофей от турнирите от Големия шлем.

Искам да се извиня още в началото на лошия ми английски, защото съм много развълнувана и думите ми идват на моя роден език. Благодаря първо на многоуважаваната Били Джийн Кинг. Благодаря и на моята съперничка, която е невероятна тенисистка и се надявам да имаме още срещи. Свърши толкова работа, така че най-искрени поздравления. Благодарности и към публиката, без която едно такова събитие просто не е същото“, обяви Сабаленка след вдигането на трофея.

„Към моя екип ще кажа, че знам какво ви причиних в последната година. Благодаря, че останахте близо до мен в един от най-трудните ми моменти. Надявам се, че догодина ще се върна отново и ще мога да се боря да защитя титлата си. Много съм щастлива и горда от себе си“, продължи беларуската тенисистка.

Бих казала, че до голяма степен изпитвам разтоварване от напрежението. Това беше голямата ми цел още откакто се състезавам в големия тенис и сега мога да бъда горда от себе си и моя екип. Това е нереално. Искам да посветя тази победа на моето семейство, което премина през много трудности в последните години. Усещах, че върху мен има голяма отговорност не само заради мен, но и заради самите тях. Започнах лошо в първия сет, а във втория трябваше да опитам нещо различно. Да поставя съперничката повече под напрежение, да я накарам да се движи“, сподели Сабаленка.

Поздравления за Арина, която направи невероятен старт през този сезон. Пожелавам й късмет и успехи. Надявам се, че ще имаме още много битки една срещу друга“, каза съперничката й на финала Елена Рибакина.

Искам да благодаря на моя екип. Свършихме много работа в предсезонната подготовка. Благодаря на моето семейство. Благодаря и на президента на Казахстанската федерация по тенис за подкрепата в последните години. На домакините благодаря за приятелското отношение и невероятната атмосфера. С нетърпение чакам да се завърна догодина“ допълни тенисистката от Казахстан.

ВИЖТЕ КАК Арина Сабаленка триумфира с първата си титла от Големия шлем.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички