Голям триумф! Арина Сабаленка ликува с титлата на Australian Open (ВИДЕО+СНИМКИ)


Голям триумф! Арина Сабаленка ликува с титлата на Australian Open (ВИДЕО+СНИМКИ)
Снимка: Getty Images

1131 0

Голям триумф за Арина Сабаленка! Тенисистката от Беларус спечели първа титла от Големия шлем в кариерата си, след като победи казахстанката Елена Рибакина с 4:6, 6:3, 6:4 във финала на Australian Open. Сабаленка загуби първия сет срещу шампионката на Уимбълдън, но след това вдигна оборотите и стигна до обрат, за да грабне трофея.

23-годишната Рибакина бе по-уверена на старта на двубоя и поведе с пробив и 4:2, но Сабаленка изравни до 4:4. Казахстанката отговори подобаващо и взе следващите два гейма, за да затвори първия сет. Опряна до стената, Сабаленка заигра още по-агресивно и прецизно, за да постигне единствения пробив във втората част и да я спечели с 6:3.

Решаващият трети сет вървеше на сервис до 3-3, когато Сабаленка нанесе решаващия удар, за да пробие. Когато сервираше за титлата при 5-4, беларускинята пропусна три мачбола, но в крайна сметка успя да затвори мача след близо два часа и половина игра.

 

Статистиката показа превъзходството на Сабаленка, която не загуби подаването си нито веднъж във втория и третия сет. Тя записа цели 51 печеливши удара срещу 28 непредизвикани грешки, докато балансът на Рибакина бе 31/25. Новата шампионка в Австралия заби 17 аса и вкара 65 процента първи сервис, което бе от ключово значение.

С този успех 24-годишната Сабаленка ще се изкачи до второто място в световната ранглиста от понеделник, докато Рибакина ще влезе в топ 10 на света за първи път в кариерата си.

 

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички