Рафаел Надал с първи коментар по казуса "Новак Джокович", застъпи се за австралийците


Рафаел Надал с първи коментар по казуса "Новак Джокович", застъпи се за австралийците
Снимка: Getty Images

2373 0

"По някакъв начин ми е мъчно за случващото се. Но от друга страна той бе наясно с условията отдавна и сам взе своето решение. Всеки е свободен да вземе своето решение, но и да си носи последствията" - така Рафаел Надал коментира ситуацията със световния номер 1 Новак Джокович, на когото бе отказан достъп до Австралия.

Джокович твърди, че има медицинско изключение от властите в щата Виктория да не се ваксинира срещу Covid-19, но при кацането си в Мелбърн бе спрян от граничен контрол и в крайна сметка визата му бе отхвърлена. Към момента се очаква резултат от жалбата на Джокович срещу решението на граничните власти.

В същото време Рафаел Надал записа победа в първия си мач на сингъл от август насам след успех над литовеца Рикардас Беранкис на подгряващия турнир в Мелбърн, след което бе запитан за ситуацията с Джокович:

"Случващото се не е добро за никого, но не мога да имам мнение за всичко, защото нямам всички детайли. Ситуацията е неприятна, но през последните две години много семейства минаха през много тежки времена заради пандемията".

"Мисля, че е нормално, че хората в Австралия са разгневени от случая, защото те преживяха много тежки локдауни, много хора не можеха да се приберат у дома. Мога да кажа само едно - аз вярвам в това, което медицинските специалисти казват. Щом те казват, че трябва да се ваксинираме, значи трябва да го направим. Това е моята гледна точка", заяви Рафа Надал.

"Ако си ваксиниран, няма проблем да играеш тук. Това е единственото ясно нещо. За другото не искам да давам мнение, защото нямам цялата информация. Според мен светът страда твърде много, за да не следва правилата. Ако той искаше, можеше да играе в Австралия без проблем. Той избра друг път. Разбира се, че не ми харесва случващото се", допълни още испанецът.

Междувременно нашата ракета Григор Димитров започна 2022 година на сингъл със зрелищен обрат от 0:1 до 2:1 сета за почти 3 часа игра в Мелбърт - подробности научете ТУК!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички