Брилянтен Григор Димитров започна 2022 година със зрелищен обрат за 3 часа


Брилянтен Григор Димитров започна 2022 година със зрелищен обрат за 3 часа
Снимка: Getty Images

3640 0

Първата ракета на България Григор Димитров стартира 2022 година на сингъл с обрат и победа на 1/8-финалите в турнира в Мелбърн (ATP 250). Хасковлията успя да обърне от 0:1 до 2:1 сета №76 в света - Факундо Багнис от Аржентина за близо 3 часа игра - 5:7, 7:6 (3), 6:3!

Сет 1:

До 2:2 мачът вървеше равностойно, а след това и двамата тенисисти направиха по един пробив за 3:3. Равенството бе фиксирано на 5:5 гейма, но след това Багнис успя да пробие още веднъж Гришо, за да поведе с 6:5 и след това нямаше проблеми да спечели подаването си, а с това и първия сет в мача.

Сет 2:

Вторият сет приличаше много на първия, като този път до 4:4 нямаше пробиви. Тогава Григор Димитров загуби подаването си, но след това на свой ред успя да си върне пробива за 5:5. Впоследствие се стигна до тайбрек, в който българинът бе по-добър и успя да изравни сетовете.

Сет 3:

Заключителният сет се разви изцяло по вкуса на Гришо, който осъществи пробив в петия гейм и след това го затвърди, за да поведе с 4:2. Постепенно се стигна и до 5:3 за нашето момче и въпреки че пропусна първия си мачбол, при втория нямаше повече колебания и успя да затвори мача!

Обща статистика (Григор Димитров):

Асове: 11

Двойни грешки: 5

% на първи сервис: 62

Спечелени точки на първи сервис: 79%

Спечелени точки на втори сервис: 47%

*На 1/4-финалите Григор Димитров ще се изправи срещу победителя от двойката Макензи Макдоналд (№55) - Ботик Ван де Зандсхулп (№57).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички