Рафа Надал пребори всичко в себе си и е напред в Лондон


Рафа Надал пребори всичко в себе си и е напред в Лондон
Снимка: Gulliver/GettyImages

1103 0

Страхотната история на Рафаел Надал в турнирите от Големия шлем през 2022-а година поднесе още една драматична глава на Уимбълдън. Това се случи, след като испанецът преодоля физическите проблеми и надви Тейлър Фриц в пет сета, за да стигне до полуфиналите в Лондон.

22-кратният голям шампион напусна корта за медицински таймаут във втория сет и изглеждаше, че се бори с мускулни болки в корема по средата на четиричасовия гладиаторски сблъсък.

И все пак вторият поставен демонстрира издръжливост, която му приляга, повишавайки своята агресия. Испанецът беше почти безпогрешен при късите точки и в тайбрека наниза решаващи точки, за да затвори мача при 3-6, 7-5, 7-5, 7-6(10-4).

„Тялото ми като цяло е добре. В корема не е добре, честно казано. Трябваше да намеря начин да сервирам по-различно и в някои моменти мислех, че няма да мога да завърша мача, но не знам – кортът и личната ми енергия ми помогна“, каза Рафа след успеха.

В полуфинала Надал ще срещне Ник Кирьос.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички