Рафаел Надал се поизпоти, но не допусна да бъде сломен в първия рунд на Уимбълдън


Рафаел Надал се поизпоти, но не допусна да бъде сломен в първия рунд на Уимбълдън
Снимка: Getty Images

782 0

Рафаел Надал успя да победи аржентинеца Франсиско Керундоло в мач от първия рунд на Уимбълдън. Срещата, която се игра на централния корт в Лондон, завърши с 6:4, 6:3, 3:6, 6:4 в полза на испанския тенесист. 

Надал стартира много добре и веднага се отчете с пробив. Южноамериканецът обаче се върна в срещата, изравнявайки до 4:4 в геймовете. Рафа използва опита си, запазвайки самообладание и успя да затвори първия сет с 6:4.

Втората част бе също доста интересна. Керундоло продължи да създава проблеми на Надал, но испанецът продължи с интелигентната си игра и не допусна да бъде изненадан и в този сет, затваряйки го с 6:3.

Третият сет обаче наистина поизпоти Матадора. Непоставеният му опонент го натискаше сериозно през цялата трета част, показвайки хъс и борба и съвсем заслужено успя да излъже, печелейки с 6:3.

22-кратният носител на трофеи от Големия шлем обаче излезе мотивиран за четвъртия сет. Въпреки че изоставаше с 1:3 гейма, Надал спря пропадането си и направи впечатляващ обрат до 6:4, с който подпечата своята победа.

Следващият опонент на Матадора ще бъде Рикардас Беранкис от Литва.

ВИЖТЕ ОЩЕ: Какво се случи с Григор Димитров в тазгодишното издание на Уимбълдън.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички