Джокович иска да играе по-рано на Уимбълдън, условията късно вечер били "различни"


Джокович иска да играе по-рано на Уимбълдън, условията късно вечер били "различни"
Снимка: Getty Images

1295 0

Легендата на световния тенис Новак Джокович заяви, че късните начални часове на двата основни корта в Лондон на практика превръщат Уимбълдън в турнир на закрито за играчите, които участват в последните срещи за деня.

Седемкратният шампион, защитаващ титлата си, победи участващия с "уайлд кард" Тим ван Райтховен в четири сета под светлините на централния корт в неделя, когато срещата завърши около 22:40 часа местно време (0:40 българско).

"Не виждам причина защо да няма по-ранен старт на двубоя", коментира сърбинът, имайки предвид начални часове от 13:00 и 13:30 часа съответно на корт номер 1 и централен корт. Играта на останалите кортове пък започва в 11:00 часа местно време.

"Ако си по програма последен мач на Централния корт, ще завършиш двубоя под покрив, което променя условията на стила на игра, на начина, по който се движиш на корта. По-хлъзгаво е. Светлината пък е изкуствена. Това наистина е като турнир на закрито, в повечето случаи, когато си последен на централния корт или на номер 1", заяви Джокович.

Вижте кой си позволи да наруши дрескода на турнира!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички