Рафаел Надал разкри, че е бил близо до отказване от тениса


Рафаел Надал разкри, че е бил близо до отказване от тениса
Снимка: Getty Images

831 0

Испанската звезда в тениса Рафаел Надал шокира, че седмици са го делели от оттегляне от тениса, но той е преодолял това и заяви, че не се притеснява от деня, в който ще прекрати своята кариера. Надал триумфира за 14-ти път в турнира „Ролан Гарос“, въпреки хроничната си контузия. Той разкри, че е играл на обезболяващи инжекции и не е усещал крака си през повечето време.

„Преди няколко седмици бях много близо до отказване от тениса. Сега вече не се чувствам така. Никога не съм се страхувал от този ден. Имам много щастлив живот извън тениса, въпреки че тенисът е много важна част от живота ми в последните 30 години. Разбира се, когато денят да се оттегля дойде, ще има промяна за мен. Всички промени в живота отнемат време, трябва да се адаптираш. Но е нормално хората да говорят за оттеглянето на великите спортисти, защото те са на върха от толкова много време“, каза Надал.

„Това не е параноя, просто реалност. Щом трябва тенисисти да се оттеглят, значи вероятно има много положителни случаи наоколо. Не правя много неща. Просто стоя тук и стоя в къщата, не излизам изобщо. Такъв е светът в последните две години. Изглежда поне, че вече COVID не е толкова опасен от гледна точка на създаване на сериозни опасности за здравето“, коментира надал относно мерките срещу Ковид-19, които той е предприел.

Вижте още: Рафаел Надал получи оферта от Григор Димитров да му стане личен треньор

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички