"Лед във вените"! Григор Димитров показа психика в здрава битка в Париж


"Лед във вените"! Григор Димитров показа психика в здрава битка в Париж
Снимка: Getty Images

2891 0

Гордостта на България в тенисаГригор Димитров,  продължава с възходящото си представяне в края на 2022 година в мъжкия тенис. След като записа полуфинал през миналата седмица във Виена, в първия си мач от първия кръг на турнира от сериите „Мастърс“ турнира в Париж Гришо демонстрира нерви от стомана и спечели със 7:6, 7:6 срещу Ботик ван де Зандсхулп.

Така Григор Димитров поведе и в преките двубоите между двамата с 2:1 победи. В началото на годината Димитров победи със 6:7 (5), 6:0, 7:5 на 1/4-финалите на турнира в Мелбърн, а Зандсхулп спечели с 7:6 (5), 6:3 на 1/8-финал в Лондон.

Мачът не започна много добре за Григор Димитров, който допусна пробив и 12 поредни точки за 35-ия в света нидерландец. Така Зандсхулп поведе с 4:2 гейма. Постепенно Гришо напипа верния ритъм в играта си и стигна от 3:5 до 5:5. След това той дори обърна развоя до 6:5 в своя полза. В крайна сметка двамата отново играха тайбрек, както винаги се случваше в първите сетове на мачовете помежду им. 

Тайбрекът беше "игра на нерви" между двамата, като нидерландецът направи двойна грешка при 5:4 и даде два сетбола на Гришо. Първият беше отразен от Зандсхулп, но при втория българинът не сбърка - 7:6 (5)! 

Интересното е, че вторият сет се разви по почти идентичен начин. 35-ият в света проби в средата на сета и изглеждаше, че може да "вкара" двубоя в трети решаващ сет. Гришо обаче не позволи това да се случи! При 2:4 веднага върна пробива и двамата отново решиха спора помежду си с тайбрек. 

Димитров можеше лесно да спечели тайбрека, но още в началото не успя да затвърди два мини пробива заради скъсан кордаж и нелепа непредизвикана грешка. В крайна сметка, нервите на Гришо отново се оказаха по-здрави - пресилен бекхенд даде аванс на Димитров за 5:3, а при 5:4 имаше два сервиса да спечели срещата. 

Двамата размениха следващите две точки, а последното разиграване при 6:5 за Григор беше феноменално, като и с доза късмет при удар на топката в мрежата Димитров спечели разиграването, тайбрека и мача - 7:6 (5) и класиране за втори кръг! 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички