Сензация! Датчанин и травма отказаха екзекутора на Григор Димитров в Париж


Сензация! Датчанин и травма отказаха екзекутора на Григор Димитров в Париж
Снимка: Getty Images

3785 0

Датският тенисист Холгар Руне ще играе първия си полуфинал на турнир по тенис от сериите Мастърс, след като хвърли сензацията, отстранявайки световния №1 Карлос Алкарас в Париж. Двубоят приключи с отказване на 19-годишния испанец в края на втория сет при резултат 6:3, 6:6 (3:1) в полза на съперника му. Вчера Алкарас отстрани най-добрия ни тенисист Григор Димитров на 1/8-финалите.

В първия сет Алкарас допускаше доста повече непредизвикани грешки от обикновено и атаките му не бяха с обичайните острота и прецизност. Това улесни значително задачата на Руне, който успя да спечели подаването на съперника си, след което затвърди пробива и увеличи преднината си на 5:2. Алкарас отговори с гейм на нула, а в деветия навакса пасив от 30-0, но въпреки това Руне остана непоклатим на сервис и спечели сета с 6:3.

Втората част бе напълво равностойна, като никой от опонентите не успя да реализира пробив. Руне можеше да го направи в откриващия гейм, докато Алкарас имаше две възможности при 4-3, но никой от двамата не позволи на опонента си да се откъсне в резултата. При 6:5 Карлос Алкарас поиска медицинско прекъсване заради болка в коремните мускули, но се завърна на корта. Руне обаче спечели подаването си и се стигна до тайбрек.

В него датчанинът осъществи мини-пробив и поведе с 3-1, но това се оказа последната точка в мача. След разиграването Алкарас заяви, че не може да продължи и по този начин световният №18 се нареди сред най-добрите четирима в Париж, където ще търси реванш от Феликс Оже-Алиасим за поражението си на финала в Базел отпреди седмица.

ВИЖТЕ ОЩЕ: Сензация! Белгиец хвърли бомбата и разби Карлос Алкарас в Астана

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички