Безапелационен Григор Димитров не остави почти никакви шансове на агресивен италианец


Безапелационен Григор Димитров не остави почти никакви шансове на агресивен италианец
Снимка: Getty Images

1847 0

Най-добрият български тенисист Григор Димитров победи по брилянтен начин 35-годишния италианец Фабио Фонини в двубой, продължил час и половина. Успехът изпрати първата ни ракета на 1/8 финалите от сериите "Мастърс" в Париж.

Първи сет (6:0)

Гришо започна по феноменален начин срещата, не оставяйки никакъв шанс на опонента си. Той спечели първите си 5 гейма безапелационно, което до голяма степен предреши изхода на първия сет. 

Шестият гейм беше и най-интригуващият такъв през първия сет. Фонини най-накрая даде отпор на противника си, като на 3 пъти имаше шанс да измъкне разиграването в своя ползва. Димитров от своя страна получи цели 8 сет-пойнта преди да излезе като победител от него с изумителния резултат от 6:0.

Втори сет (7:5)

Българинът започна втория сет по подобие на първия - с абсолютна доминация и без грам колебание. Италианецът загатна, че втората част ще е по-интересна, след като изравни още в началото с 1:1 след продължителен спор между Григор и главния съдия относно несъответствия в негово отсъждане с това на негов асистент. 

Мигновено родният номер 1 се върна в двубоя, осъществявайки пробив за 3:1. Той обаче затвърди първоначалните внушения, а именно - видимият спад в представянето му след блестящата победа в първия сет. Фонини подобри концентрацията си, което му спечели цели 4 гейма. 

Италианецът напомни за особения си нрав неведнъж. На няколко пъти по време на двубоя, той реагира остро както на съдийските отсъждания, така и на собствените си грешки.

Последните 3 гейма от срещата, Гришо напомни за себе си. Въпреки че загуби единия от тях, стигайки до 5:5, българинът събра ума си, стигайки до 3 мачбола, третият от които му донесе и крайния успех в срещата, продължила час и половина.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички