И съдийски "гаф" не спря Джокович към трети пореден финал на Уимбълдън, чака Алкарас


И съдийски "гаф" не спря Джокович към трети пореден финал на Уимбълдън, чака Алкарас
Снимка: Getty Images

4157 0

Новак Джокович се класира на финала на Уимбълдън и ще търси трети пореден успех на турнира от "Големия Шлем". Сърбинът се наложи с 3:0 сета над италианския представител Яник Синер (6:3, 6:4, 7:6(4) и по този начин стигна до 34-та поредна победа в Мейджъра.

Ноле започна много добре първия сет и успя да пробие още при първото подаване на Яник Синер. Това разклати италианеца, който не бе същия до края на сета. Много непредизвикани грешки съпътстваха играта на Синер и той капитулира в крайна сметка (6:3).

Във втория сет Джокович отново проби при второто подаване на Синер. Стигна се до доста интересна ситуация, в която Ноле бе наказан за силен вик от арбитъра и бе добавена точка в актива на неговия съперник. Това не срина психически сърбина и той продължи с високото темпо на игра, за да затвори сета с 6:4.

Третият сет бе изключително приятен за гледане. Двамата тенисисти показаха своята световна класа. Опитът на Джокович обаче си каза думата. Сърбинът вкара мача в тайбрек, а там три непредизвикани грешки на Синер му костваха мача.

Джокович ще разбере своя опонент на финала след края на мача между Карлос Алкрас и Даниил Медведев, който ще се изиграе по-късно днес (14 юли) на Централния корт в Лондон.

ВИЖТЕ ОЩЕ: Отнеха рекорд на Григор Димитров на Уимбълдън.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички