Украинка и хърватин спечелиха Уимбълдън при смесените двойки (ВИДЕО)


Украинка и хърватин спечелиха Уимбълдън при смесените двойки (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

1001 0

30-годишната Людмила Киченок от Украйна и 30-годишният Мате Павич от Хърватия спечелиха титлата на Уимбълдън при смесените двойки във вечерта на 13-и юли!

Двамата се наложиха с 6:4, 6:7 (9), 6:3 над Сюй Ифън (Китай) - Йоран Флийген (Румъния), а финалът продъжи 2 часа и 7 минути.

Двубоят премина през много обрати и моменти, в които победата можеше да бъде за всяка от страните, но 30-годишният Павич демонстрира огромния си опит в такива мачове. Той прибави титлата от Уимбълдън към колекцията си от още 5 титли от "Големия шлем" на двойки - три при мъжките отбори и две при смесените.

"Опитах се да окуража хората в Украйна и се надявам тази победа да помогне поне малко на нашите мъже, които се борят за свободата на страната ни", заяви Киченок, а изказването ѝ беше посрещнато с бурни овации от публиката на Централния корт в Лондон.

"Чувството да си победител на "Ол Ингланд клъб" е невероятно! Искам да благодаря на моя партньор Мате за тези две прекрасни седмици и да му кажа, че без неговата неоценима помощ нямаше как да стигнем до успеха", добави украинката.

*Още новини за тенис ще откриете в SPORTLIVE.BG!

Вижте репортаж от финала на Уимбълдън при смесените двойки:

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички