Алкарас не остави шанс на Медведев и получава шанс за изкупление срещу Джокович на Уимбълдън


Алкарас не остави шанс на Медведев и получава шанс за изкупление срещу Джокович на Уимбълдън
Снимка: Getty Images

3497 0

Карлос Алкарас е на финал на Уимбълдън! Сензацията в световния тенис победи Даниил Медведев с 3:0 сета (6:3, 6:3, 6:3) и си уреди среща с Новак Джокович в решаващата фаза на Мейджъра.

Двубоят започна равностойно и вървеше гейм за гейм. Енергията на Алкарас обаче си каза думата и той проби в осмия гейм за 5:3, а след това затвори подобаващо сета с подаването си.

Във втория сет Карлитос проби в третия гейм и оттам насетне даде да се разбере, че е по-добрият на тревата. Испанецът наложи своята доминация и с пробив в деветия гейм поведе с 2:0 в мача.

Третият сет със сигурност бе най-интересният в мача. Почитателите видяха цели 4 пробива, но в крайна сметка, отново умението на Карлитос да се справя в трудните моменти си каза думата. Младокът запази самообладание, игра добре на сервис и затвори срещата отново с 6:3.

По този начин Алкарас си осигурява място на финала в неделя (16 юли), където ще срещне Новак Джокович, който по-рано днес се справи с Яник Синер. Карлитос и Ноле играха полуфинал на Ролан Гарос по-рано през годината, а тогава сърбина се наложи с 3:1 сета.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички