Анди Мъри се обяви против забраната, наложена на руснаци и беларуси от "Уимбълдън"


Анди Мъри се обяви против забраната, наложена на руснаци и беларуси от "Уимбълдън"
Снимка: Getty Images

1471 0

Бившият номер 1 в тениса Анди Мъри заяви, че не подкрепя решението за забрана за участие на състезатели от Русия и Беларус на "Уимбълдън", но според него няма правилно действие в ситуацията.

Ръководството на Откритото първенство на Великобритания обяви, че не е имало друга алтернатива. Дългоочаквананата надпревара започва на 27 юни. Според последните информации, правителството на Великобритания е поставило като условие да се изиска писмено потвърждение за неутралитета на всеки тенисист, ако иска да участва.

Мъри, който съобщи, че ще дари всички пари, спечелени от наградни фондове през сезона, за хуманитарни акции в Украйна, смята че насоките от правителството не са помогнали в случая.

"Не подкрепям факта, че тенисисти получават забрана. Доколкото разбрах, насоките от правителството са били, руснаци и беларуси да играят само, ако подпишат декларация, че са против войната и режима в Русия. Не съм сигурен колко удобно бих се чувствал аз самият, ако впоследствие се случи нещо на тези спортисти или на техните семейства. Не мисля, че има правилно решение", заяви 34-годишният тенисист пред Sky Sports.

"Говорих с част от руските тенисисти, както и с украински. Чувствам се зле от ситуацията на състезателите, които не могат да се състезават. Но  познавам и хора, които работят за "Уимбълдън" и знам в каква трудна позиция са те. Съчувствам на всички, но не подкрепям нито едната страна", добави британският тенисист.

Вижте още: Гришо се завърна в топ 20 на световния тенис!!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички