"Уимбълдън" без руски и беларуски тенисисти, но и без точки?


"Уимбълдън" без руски и беларуски тенисисти, но и без точки?
Снимка: Getty Images

1214 0

Новина разтърси световния тенис. Има голяма вероятност тазгодишното издание на "Уимбълдън" да бъде много по-различно от останалите. Организаторите на събитието забраниха на руски и беларуски тенисисти да вземат участие в него, а сега те могат да сблъскат с много неприятни последствия

Представителите на играчите от ATP ще направят опит да изискат отнемането на точковата система от турнира. Това не значи тотален бойкот, но най-добрите тенисисти няма да получат точки от изиграните мачове, което само по себе си може да намали интереса към турнира.

Играчите единодушно смятат, че никой не може да отнеме правото на руските и беларуските им колеги въпреки вълненията около техните правителства, от това да се подвизават на тревата във Великобритания.

През изминалата седмица в Мадрид и Рим са се провели срещи на ATP и организацията е на път да вземе това решение, което се очаква да бъде официално поднесено до края на седмицата.

От другата страна, "Уимбълдън" вече обяви, че няма да промени позицията си, каквото и да става. Организаторите получиха и подкрепата на британските управляващи.

ВИЖТЕ ОЩЕ: Как кандаски тенисист избухна на турнира в Рим.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички