Обявиха мотивите на съда в Мелбърн да анулира визата на Ноле


Обявиха мотивите на съда в Мелбърн да анулира визата на Ноле
Снимка: Getty Images

1924 0

Федералният съд в Мелбърн публикува документи по делото на Новак Джокович, в които министърът на имиграцията на Австралия посочва основните причини за анулирането на визата на сръбския тенисист.

На първо място, присъствието на Джокович в страната може да увеличи популяризирането на антиваксърските възгледи в Австралия, укрепвайки тяхната сила. На второ, ако хората се откажат от ваксинация, това ще доведе до натоварване на здравната система на Австралия.

Наред с това, е взет под внимание фактът, че световният номер едно вече е отказал да се самоизолира след заразяване с коронавирус, което може да се повтори. В добавка Джокович може да навреди на усилията на Австралия да ваксинира населението си, което може да стане риск за здравето на гражданите. Така Джокович може да бъде заплаха за реда в страната и обществените интереси.

По всяка вероятност световният номер едно няма да може да участва в Откритото първенство на Австралия. Турнирът започва на 17 януари и ще продължи до 30 януари. Ето кога тенисистът ще научи съдбата си. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички