Най-накрая: Новак Джокович научава съдбата си, насрочиха точна дата и час


Най-накрая: Новак Джокович научава съдбата си, насрочиха точна дата и час
Снимка: Getty Images

1756 0

Федералният съд на Австралия ще разгледа жалбата на Новак Джокович срещу повторното анулиране на визата му в 00:30 ч. българско време в неделя (16 януари).

Вчера (14 януари) имиграционният министър на Австралия Алекс Хоук използва правомощието си да анулира визата на световния №1 за втори път, но адвокатите на сърбина отново обжалваха и той все още се надява, че ще може да вземе участие на Australian Open 2022, който започва в понеделник (17 януари).

Тази сутрин (15 януари) Джокович бе задържан от властите в страната, като до заседанието на съда той ще остане затворен в хотелска стая в хотела за бежанци, в който вече прекара няколко дни.

Към момента деветкратният шампион в Мелбърн все още е записан в програмата на турнира, но всичко зависи от решението на Федералния съд. Ако то не бъде в негова полза, Джокович ще бъде депортиран и рискува визата му да бъде анулирана за период от три години.

Според закона министър Хоук има правото лично да анулира виза, ако прецени, че човекът носи "потенциален риск за здравето, сигурността или реда в австралийското общество". От своя страна юристите на Жокера определят решението му като "нерационално".

Ако спечели обжалването, Новак Джокович ще се изправи срещу сънародника си Миомар Кецманович в първия кръг на Australian Open!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички