Най-накрая: Новак Джокович научава съдбата си, насрочиха точна дата и час


Най-накрая: Новак Джокович научава съдбата си, насрочиха точна дата и час
Снимка: Getty Images

1224 0

Федералният съд на Австралия ще разгледа жалбата на Новак Джокович срещу повторното анулиране на визата му в 00:30 ч. българско време в неделя (16 януари).

Вчера (14 януари) имиграционният министър на Австралия Алекс Хоук използва правомощието си да анулира визата на световния №1 за втори път, но адвокатите на сърбина отново обжалваха и той все още се надява, че ще може да вземе участие на Australian Open 2022, който започва в понеделник (17 януари).

Тази сутрин (15 януари) Джокович бе задържан от властите в страната, като до заседанието на съда той ще остане затворен в хотелска стая в хотела за бежанци, в който вече прекара няколко дни.

Към момента деветкратният шампион в Мелбърн все още е записан в програмата на турнира, но всичко зависи от решението на Федералния съд. Ако то не бъде в негова полза, Джокович ще бъде депортиран и рискува визата му да бъде анулирана за период от три години.

Според закона министър Хоук има правото лично да анулира виза, ако прецени, че човекът носи "потенциален риск за здравето, сигурността или реда в австралийското общество". От своя страна юристите на Жокера определят решението му като "нерационално".

Ако спечели обжалването, Новак Джокович ще се изправи срещу сънародника си Миомар Кецманович в първия кръг на Australian Open!

Етикети:
Sportlive.bg

Още по темата


Timeout


виж всички
Реклама
Избрано от Ла Лига

Момчето, което пази планетата, мисли няколко хода напред и благодари, че го отхвърлят

През лятото на 2020 година Барселона отдели от бюджета си 5 милиона евро и плати на Лас Палмас за привличането...

Реклама
Най-четени новини

виж всички