Обрат, обрат, обрат... Депортирането на Новак Джокович няма да се осъществи... засега


Обрат, обрат, обрат... Депортирането на Новак Джокович няма да се осъществи... засега
Снимка: Getty Images

5340 0

С риск на читателя да му е писнало от думата "обрат" в последните дни относно темата с Новак Джокович и участието му на първия турнир от Големия шлем за годината (Australian Open)... Е, нов обрат по случая. Към момента депортирането на сърбина е отложено, временно, засега.

Той ще се яви пред австралийските власти в събота сутрин и дотогава няма да бъде задържан, а ще си остане на същото място, на което е отседнал в страната през последните дни. Съдия Кели свика извънредно представителите на двете страни.

Именно съдия Кели преди няколко дни призна визата на световния номер 1 в тениса при мъжете, след като преди това бе анулирана. Адвокатите твърдят, че аргументите на министъра по имиграцията - Алекс Хоук, който анулира за втори път визата на Ноле в Австралия, за тотално различни от тези на граничните власти при първото анулиране.

Защитата на Джокович бе ръководена от адвокат Николас Уд, а неговата позиция при предишното обжалване бе, че Хоук се позовава единствено на свое предположение, че ако Джокович остане в Мелбърн, то ще последва "вълнение сред антиваксърското общество".

Разбира се, от страната на Ноле искат всичко да се разплете по-бързо, защото в понеделник започва Откритото първенство на Австралия, но съдия Кели призна, че едва ли съдът може да направи изслушване на всички позиции и да се вземе решение толкова бързо. От страна на Джокович признаха, че могат до 45 минути да оформят официален иск, за да може съдът да разгледа случая още утре, тъй като те вярват, че евентуално разглеждане далеч не гарантира взимане на решение в същия ден.

Цялата ситуация получи толкова голям отзвук, че дори Netflix ще снима филм за Джокович.

Етикети:
Sportlive.bg

Още по темата


Timeout


виж всички
Реклама

Избрано от Лудогорец


Шимунджа се пребори да вземе ценно свое "оръжие" в Разград

Новият треньор на Лудогорец Анте Шимунджа идва в клуба заедно с двама помощници, включително бъдещия му асистент...

Реклама

Най-четени новини


виж всички