Треньорът на Джокович "упрекна" Григор Димитров: Каза му какво да прави, за да спре Новак


Треньорът на Джокович "упрекна" Григор Димитров: Каза му какво да прави, за да спре Новак
Снимка: Getty Images

2971 0

Треньорът на Новак Джокович Горан Иванишевич отново се върна към сладките моменти от тазгодишното издание на Australian Open. Бившият шампион от Уимбълдън пак спомена името на най-добрия български тенисист Григор Димитров.

Той призна, че не е бил притеснен за първите два кръга, но се е притеснявал срещу Гришо, тъй като "е много опасен съперник". Все пак Иванишевич подчерта грешка в тактиката на Димитров и посочи какво е трябвало хасковлията да стори срещу сърбина, който отново е номер 1 в ранглистата:

"Въпреки проблемите на Новак, то бяхме оптимистично настроени за първите два кръга, тъй като опонентите не бяха от най-трудните. Не можех обаче да кажа същото за Григор Димитров. Притеснявах се изключително много от този мач, защото той винаги е много опасен съперник.

Истината е, че Григор просто игра много неправилно тактически и се опитваше да търси уинъри още с втория или третия удар в разиграването, а Новак едва се придвижваше по корта. На негово място щях да опитам да изпълня около 300 къси топки, докато Григор изобщо не използва този прийом" - обясни Иванишевич.

"Изпитах най-голямо нервно напрежение именно в сблъсъка срещу Димитров, само че българинът сам подаде ръка на Ноле и оттам насетне турнирът се разви по перфектен начин за нас" - отбеляза още той. Вижте какво още каза Иванишевич за уплахата си в мача на Джокович срещу Григор Димитров.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички