Новак Джокович срещу Карлос Алкарас по ТВ: Къде да гледаме финала на Уимбълдън?


Новак Джокович срещу Карлос Алкарас по ТВ: Къде да гледаме финала на Уимбълдън?
Снимка: Getty Images

6361 0

Карлос Алкарас и Новак Джокович ще се изправят един срещу друг на финала на Откритото първенство на Великобритания по тенис. Сблъсъкът между първия и втория в световната ранглиста при мъжете е днес, 16 юли, неделя, от 16:00 часа българско време.

Зрителите по трибуните на Централния корт ще се насладят на дългочакан сблъсък за трофей от Големия шлем между двамата най-добри тенисисти в момента. Алкарас излиза в първия си финал на Уимбълдън и общо втори от Големия шлем след този на US Open миналата година, когато грабна титлата след успех над Каспер Рууд. 20-годишният испанец триумфира на турнира в Куинс, а сега ще играе за трофея на Ол Ингланд Клъб.

Джокович пък е устремен към 24-та титла от Шлема и осма в Лондон, с която да изравни Роджър Федерер по брой трофеи от надпреварата. Сърбинът е шампион в турнира от последните 4 издания, като се намира в серия от 34 поредни победи. За последно той загуби мач на Уимбълдън през 2017, когато отстъпи на чеха Томаш Бердих.

При успех над младия испанец Джокович ще изравни и рекорда на Маргарет Корт от 24 титли от най-висока категория в тениса.

Алкарас и Джокович имат два мача помежду си до момента, като балансът е 1-1 победи. Испанецът триумфира на родна земя на Мастърса в Мадрид миналата година, но Джокера се реваншира с четирисетов успех на полуфиналите на Ролан Гарос, когато младият му противник изпитваше и проблеми с крампи в последните два сета.

Победителят от Уимбълдън ще си тръгне с чек за 2 350 000 паунда, а загубилият – с 1 175 000 паунда. Можете да гледате финала Джокович - Алкарас пряко по Eursoport 2. А ето какво отличава Алкарас от Джокович и Надал според Медведев. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички