Скандал с войната в Украйна остави настрани успех на Джокович (СНИМКИ)


Скандал с войната в Украйна остави настрани успех на Джокович (СНИМКИ)
Снимка: Getty Images

4360 0

Новак Джокович се класира безпроблемно за полуфиналите на Откритото тенис първенство в Австралия, след като не загуби и сет при 3:0 над руснака Андрей Рубльов. Сърбинът спечели с 6-1, 6-2 , 6-4 отделните части в двубоя, който завърши след малко над час и половина.

Той обаче няма да бъде запомнен толкова с представянето на тенисистите на корта, колкото събитията на трибуните, които съпътстваха двубоя от 10:45 българско време.

По време на срещата един от привържениците на Джокович свали бялата си тениска, с която се спекулира, че е влязал на трибуните и остана по чисто черна фланелка, на която ясно е изобразен огромен "Z".

Буквата стана символ на руските сили при войната в Украйна и не се толерира под никаква форма, поради което бе извикана охраната на събитието, но според информациите запалянкото е останал до края на руско-сръбската среща. 

Случаят обаче ескалира след края на двубоя, тъй като група привърженици се събират пред входа на "Род Лейвър Арена" и започват да подкрепят Русия със знамена и дори такова с лика на Путин. 

В последствие се намесва и полицията в Мелбърн, която разпитва въпросните хора, а от организаторите започват все по-щателни проверки на входовете и няма да се толерират подобни събития на един от най-известните турнири, съобщават от "Tennis Australia".

Вижте кой е един от останалите полуфиналисти в надпреварата!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички