Новак Джокович продължи защитата на титлата в Уимбълдън с бой над австралиец


Новак Джокович продължи защитата на титлата в Уимбълдън с бой над австралиец
Снимка: Getty Images

2621 0

Новак Джокович продължи защитата на титлата си на Уимбълдън с успех над австралиеца Джордан Томпсън с 3:0 сета (6:3, 7:6(4), 7:5 в отделните сетове) след 2 часа и 29 минути игра на Централния корт. А това бе и победа номер 350 за сърбина на турнирите от "Големия шлем".

Ноле можеше да пробие още в самото начало, но австралийският му съперник успя да се върне подобаващо. В крайна сметка, Джокович проби за 4:2 в първия сет и оттам насетне нямаше проблеми и го затвори с 6:3.

Втората част бе доста по-интересна. Томпсън показа соите умения и затрудни максимално балканеца. Той реши да рискува и показа много успешна игра на мрежата, на която Ноле нямаше отговор и бе затруднен. Стигна се обаче до тайбрек, в който опита на Новак си каза думата и той поведе с 2:0 в сетовете.

Много добре започна Томпсън и в третата част. Австралиецът се защитаваше отлично, а някои от ударите на Ноле често не намираха очертанията. В крайна сметка, сърбинът проби в 12-ия гейм и сложи точка на спора, подчертавайки своята победа номер 350 на "Големия шлем".

В следващия кръг Джокович ще се срещне с победителя от мача между Томас Мартин Ечевери и Стан Вавринка, който ще се състои утре (6 юли).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички