Изненадваща съдебна победа за Новак Джокович, но казусът все още е заплетен


Изненадваща съдебна победа за Новак Джокович, но казусът все още е заплетен
Снимка: Getty Images

2219 0

Световният номер 1 в тениса Новак Джокович спечели изненадващо делото си за депортация от Австралия, след като съдията нареди незабавно да бъде освободен от имиграционния хотел!

Съдия Антъни Кели сложи край на съдебния процес, след като страната се отказа от решението си да анулира визата на звездата! На австралийското правителство е наредено да заплати всички разходи по делото, а Ноле да бъде освободен в рамките на 30 минути и да му върнати паспорта и личните вещи, които му бяха отнети от службите на летището в Мелбърн.

Правителствен адвокат обаче предупреди, че Австралия може да използва министерски сили, с които да нареди премахването на сърбина от територията на страната, което би довело до това той да бъде със забрана за три години. 

При настоящото решение се счита, че Жокера не е имал достатъчно време, за да отговори на намерението на австралийските власти да му спрат визата. Австралийският министър по имиграционните въпроси Алекс Хоук може да се намеси и лично да анулира документа на световния №1, а при едно такова евентуално развитие случаят ще се върне отново в съдебната зала.

Повече за защитата на Джокович пред съда, можете да прочетете ТУК

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички