Невиждано: Изгониха всички фенове на мач на Джокович на Australian Open (ВИДЕО)


Невиждано: Изгониха всички фенове на мач на Джокович на Australian Open (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images/Guliver

2265 0

До невиждана ситуация в тениса се стигна по време на двубоя между Новак Джокович и Тейлър Фриц на Australian Open (Откритото първенство на Австралия). Двубоят бе временно прекратен, за да може всички фенове по трибуни да напуснат залата.

Мачът се състоя на "Род Лейвър Арена" и бе спрян по време на четвъртия сет. Всичко това се случи поради новото налагане на локдаун в щата Виктория, като всички трябваше да са си по домовете в 23:59 часа. Още в 23:30 съдията Джон Блом започна да призовава привържениците да напуснат местата си и да се насочат към изходите.

Повечето от тях обаче не искаха да го сторят, още повече, че мачът ставаше все по-драматичен. Това наложи прекъсване в четвъртия сет при резултат 3:2 в полза на Фриц. Тенисистите бяха пратени в съблекалнята и се върнаха на корта след 10-ина минути, когато всеки един зрител вече бе напуснал своето място.

Australian Open ще продължи без фенове поне до четвъртфиналите. Местното правителство взе решение да върне четвърти етап на ограниченията за следващите 5 дни - тоест, че местните могат да напускат домовете си само по четири причини – медицинска помощ, пазаруване на основни храни, работа и физически упражнения в рамките на два часа дневно.

Вижте повече за 5-сетовата драма между Новак Джокович и Тейлър Фриц.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички