Контузия едва не изхвърли Новак Джокович от Australian Open, но сърбинът оцеля в 5-сетова драма


Контузия едва не изхвърли Новак Джокович от Australian Open, но сърбинът оцеля в 5-сетова драма
Снимка: Getty Images/Guliver

1497 0

Световният №1 в тениса Новак Джокович продължава към 1/8-финалите на Откритото първенство на Австралия, макар и не по най-лесния начин. Сърбинът, който е абсолютен фаворит за спечелването на трофея, имаше здравословни проблеми в областта на корема, но успя да устиска и да спечели срещу американеца Тейлър Фритц в петсетов трилър, в отделните части 7:6(1), 6:4, 3:6, 4:6, 6:2.

Джокович започна добре срещата, но Фритц отговори на предизвикателството и се противопостави на именития си съперник. В третия сет сърбинът изпита болки в областта на корема, които значително ограничиха движението му по корта. Фритц се възползва от това и успя да спечели сета.

В четвъртата част болката продължи да тормози Ноле, но в средата на сета мачът бе прекъснат. Причината бе повече от любопитна - феновете по трибуните трябваше да напуснат корта, тъй като от 23:30 часа местно време настъпва локдаун в Австралия, поради което зрителите бяха принудени да се приберат по домовете.

Това даде време на Джокович да се възстанови, доколокото е възможно, но въпреки това сърбинът загуби сета. В петата част сърбинът някак си събра сили да доиграе мача и дори да се добере до решаващ пробив, който му осигури място на 1/8-финалите. Там обаче сърбинът ще срещне Милош Раонич, а и самият той все още не е сигурен, че ще може да продължи участието си в турнира.

"Емоциално се чувствам перфектно. Този мач беше нещо уникално. Един от най-добрите моменти в моята кариера предвид обстоятелствата. Не искам да говоря за контузията, за болката. Единственият ми шанс беше да сервирам добре", заяви Джокович след победата.

"В петия сет нещата се подобриха, направих пробив. Много съм горд от това, но също така съм притеснен, защото не знам какво се случва. Мисля, че е разкъсване. Това е странното чувство, което имам", добави още той.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички