Тийм и Кирьос се самоунищожиха в 5-сетов трилър, от който най-голям печеливш е Григор Димитров


Тийм и Кирьос се самоунищожиха в 5-сетов трилър, от който най-голям печеливш е Григор Димитров
Снимка: Getty Images/Guliver

3582 0

Две от големите звезди в тениса Доминик Тийм и Ник Кирьос сътвориха най-зрелищния сблъсък на тазгодишното издание на Australian Open, от който най-доволен би трябвало да е Григор Димитров. Поставеният под номер 3 в схемата Тийм успя да обърне представителя на домакините Кирьос от 0:2 сета, за да спечели в петсетов трилър с 3:2 (4:6, 4:6, 6:3, 6:4, 6:4). Така Тийм се класира за 1/8-финалите, където ще срещне Григор.

Кирьос, който не е участвал на турнири извън Австралия след подновяването на тениса, показа страхотна игра, възползвайки се и от невероятната подкрепа по трибуните. Именно публиката поддържаше мотивацията на австралиеца през първите два сета, в които не позволи на Тийм да развие играта си. Кирьос дръпна с два сета на класния си съперник, но австриецът успя да излезе от "дупката" в началото на третия сет и след това не изпусна инициативата.

В третия сет Тийм успя да обърне гейм от 15:40, след което проби своя съперник и направи три поредни сервис гейма на 0. Кирьос влизаше в дълги разигравания, но често пъти ги пропиляваше заради желанието му да играе атрактивно. Тийм запази нивото си на игра и спечели четвъртия си мач в кариерата с обрат от 0:2 сета. "Вече мислих за загубата. Това ми е първи мач срещу Ник Кирьос, при това на любимия му корт и пред тази невероятна публика", каза Тийм след мача.

Тийм завърши срещата със 76 процента спечелени точки на собствен сервис и два пъти повече печеливши удари от непредизвикани грешки - 58/27. Кирьос наниза 25 аса и реализира общо 52 уинъра, но и голям брой грешки - 47. В следващия кръг Доминик Тийм, който е сред фаворитите за спечелването на турнира, ще се изправи срещу Григор Димитров. Техният мач ще се изиграе в неделя, но пред празни трибуни заради настъпващия 5-дневен локдаун в Австралия.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички